header vierkant1 vierkant2 vierkant3 vierkant4 adresgegevens it plak

AANBOD

 


Onderstaand een  selectie uit het aanbod van de makelaar. Het is een greep uit het totale aanbod en varieert tussen "heel goedkoop of duur" en "(bijna) ruine en 'in zeer goede staat".
KLIK OP DE FOTO VOOR EEN VERGROTING!

 

 

 


  object 213

Degelijk gebouwd woonhuis met boerenschuur.
Zowel het woonhuis als de schuur zijn gebouwd van natuursteen (en pierre) met daken van leisteen. Onder beide leistenen daken zit dakbeschot . Het dak van het woonhuis heeft een bijzondere constructie.
De woning bestaat uit 3 verdiepingen . De vaste trap gaat tot de zolderverdieping , die mogelijkheid biedt tot het bouwen van meer kamers. Op de eerste verdieping zijn 4 slaapkamers.
Op de begane grond treft u aan ; een woonkamer , halletje , toegang tot trap, een studeer/slaapkamer, eetkamer met cantou, in de aanbouw een keuken en een badkamer.
Een entree/serre is gebouwd op het zuiden aan de achterkant van de woning.
Let vooral op de mooie hoekstenen en omlijsting van de raampartijen.
Het geheel staat op 7000 m2 eigen grond.
Prijs :  120.000 euro kk

 

 

 


  

Object 212

Uniek huis in het hart van 'Parc Naturel de Millesvaches'.
Gebouwd voor een 'notaire royal' in 1735, van graniet steen met 18 kamers (incl 2 keukens en badkamers), hoge balken plafonds,
grote cantou , bassiere, 2 caves , meerdere salons , kantoor , atelier bibliotheek, vele haardpartijen enz enz .
Het exterieur is in uitstekende staat.
Het interieur daarentegen behoeft hier en daar veel liefde en rechterhanden.De kamers die recentelijk nog in gebruik waren zijn volledig gerestaureerd. De benedenverdieping heeft een vloer van granietsteen, de verdiepingen hebben vloeren bestaande uit eeuwenoude brede eiken planken. Er is een cv systeem door het gehele huis, die wordt verwarmd dmv een pallet kachel ( 2jaar oud ,zie foto). 
Verder bestaat het geheel nog uit een aangebouwde schuur en een vrijstaande schuur, een stenen pigionnier en een bewoonbare studio in de tuin. Het park/bos beslaat 3 ha en heeft een bron en een riviertje.

Bijna 3 eeuwen historie gaan de volgende eigenaar voor.

Prijs  325.000 euro kk.

     

  

   


  

object 211  HOTEL 

Gelegen op 1100m hoogte in een toeristisch gebied met uitzicht op de "massifs du Sancy' is dit prachtige hotel te koop. 
Gebouwd in de jaren 80 van de vorige eeuw en goed onderhouden . Het hotel is nog volledig in gebruik en is te koop wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van de eigenaren. Het staat op 3500m eigen grond en is gelegen aan een weg richtig de skipistes.
Het hotel heeft 6 kamers met in totaal 20 slaapplaatsen.Elke kamer heeft eigen sanitair.
Op de begane grond is de receptie ,restaurant en de zeer ruime professionele keuken.Het restaurant mag 44 couvers benutten , op dit moment zijn het er slechts een 25. Het restaurant biedt een fantastisch uitzicht maar er is geen terras ...
In de kelder , bereikbaar via de receptie en via 2 ingangen van buitenaf, is het sanitair voor het restaurant gedeelte , kleedruimte en een voormalige discotheek . Nu in gebruik als recreatie ruimte .
Inpandig is verder nog een woning met eigen keuken.en 4 slaapkamers.

Aangrenzend is nog een bebouwbaar terrein van 1500m te koop, evt voor de bouw van tinyhouses.
Er wordt door de huidige eigenaren weinig tot niets aan promotie gedaan .Goedgekeurde jaarrekeningen van de afgelopen jaren zijn beschikbaar. De omzet in 2018 was 150.000 euro.
Het geheel  biedt voor een ondernemend stel nog volop mogelijkheden om de omzet te verhogen, middels hogere bezetting , terras, meer couverts . Het gebied biedt het gehele jaar mogelijkheden voor buiten(sport) activiteiten.

De prijs voor dit geheel bedraagt 475.000 euro kk.   Dit is voor onroerend goed en 'fonds du commerce', excl de prive goederen.

   


210 : 242.000 kk euro.

Houten woning met 166m2 woonplezier en een fenomenaal uitzicht . Het geheel staat op 5700m eigen grond en er is een terras van 110m2.    Het huis wordt verwarmd middels een warmtepomp op aardwarmte. De totale energie kosten voor de 2 persoons huishouding bedraagt 100 euro per maand . De kozijnen zijn van aluminium en de gevelbekleding is van douglas hout.  Zowel beneden als boven is er een slaapkamer met badkamer. Beneden verder een open keuken met een living , boven een zeer ruim werkvertrek.  Verder nog ; carport , seperate berging plus garage, hondenkennel en een electrisch bediend toegangshek.

  

   

 


209 :  81000,00 kk   :    Dubbele woning aan rustige weg op een terrein van 2000 m.  De ene helft is bewoonbaar , de andere helft moet gerenoveerd worden. Op het terrein is nog een waterput en een garage.

  

  


Object 208: Houten huis (nederlands fabrikaat 6 x 9 m), gebouwd in 2011 op 1062 m² grond, rustige omgeving, aan de rand van een dorp, in zeer goede staat. BG: Woonkamer, keuken,  1 slpk + badk / wc. Boven: 1 slpk + bergruimte.dakbedekking van leisteen.ruim L-vormig overdekt terras .aansluiting op riolering!  Mooie tuin, terrassen, goed-geisoleerd, carport. Prijs: 110.000 kk

  

 


Object 206: In de kern van een klein dorpje, vindt u deze zeer goed onderhouden woning bestaande uit een keuken, een woonkamer, 3 slpk en een ingebouwde broodoven. Er is een schuur, garage. Op terrein van 2000 m², omsloten en rust. €128.400 kk

  


Object 205: een WATERMOLEN!
De molen is ligt in de omgeving Puy de Dome en zeer geisoleerd. Via een onverharde weg van bijna 800m kom je bij de watermolen die volledig moet worden hersteld. Het verloor 'het recht op water', essentieel als je de molen willen laten werken. Maar dit recht is opnieuw te verkrijgen. Er is 1500m² land aan de voorkant en aan de rechterkant van de molen. Er is een schuur achter die niemand gebruikt, maar het behoort niet tot dit onroerend goed.

  

object 201:
Voor de liefhebbers van rust en privacy .
 
Woning met schuur op ongeveer 1 ha grond.
Zowel de woning als de schuur zijn 'en pierre'.
De woning heeft op de begaande grond een woonkamer , keuken , badkamer en 2 slaapkamers .
Beneden zijn een 'cave' en een garage. De zolderverdieping is niet in gebruik.
Het geheel ligt zo goed als stralingsvrij , wel wordt er dit jaar een glasvezelkabel aangelegd .
De schuur is ong 7 x 15 m , met beneden nog de oude koestalling en boven de hooi opslag.
Eerste buren wonen op 2 km afstand. Het geheel is door bos opgeven.
prijs : 125000,00 kk

  

object 200: vakantiewoning nabij meer (10 persoons!)      199000,00 euro kk

   
In 2006 op een perceel van 2500 m2 gebouwde villa, voorzien van vloerverwarming (beneden) en 4 slaapkamers, waarvan er 2 op de begane grond. Er zijn in totaal 10 slaapplaatsen.
Er is op de BG een royale badkamer met douche, 2 wastafel en toilet. Daarnaast is er separaat nog een toilet. Aanleg glasvezelkabel 
klik hier voor uitgebreide informatie en veel foto's


Object 161 - twee gerestaureerde woningen        220000,00 euro kk

  
Op het plateau de mille vaches , in een klein gehucht, staan 2 tot in detail gerestaureerde woningen, waarvan een net is opgeleverd. Op het perceel bevindt zich ook een hoge, vrijstaande nieuwgebouwde garage, geschikt voor de stalling van een camper en een personen auto. De garage heeft een vaste trap naar de verdieping .........   klik hier voor uitbreide informatie en meer foto's


Object 162 - Plateau de mille vaches


Chambre d' hotes: prachtig geheel op 76 hectare grond, grotendeels bos. Bestaande uit: natuurstenen woning met 5 chambre d' hotes elk met eigen sanitaire en gemeenschappelijke ruimte.
Een riante natuurstenen woning met veel kamers. Een nog te restaureren fournil, ideaal als gite......
Klik hier voor uitgebreide informatie en meer foto's
 


Object 159 - Zeer mooi vrijstaand huis

Puy de Dome
Langgerekt, vrijstaand huis gelegen op een heuvel met aan de zuidzijde vanuit het keukenraam een prachtig uitzicht over de rivier Sioul en aan de noordzijde een wijds uitzicht over het kleurrijke landschap van Les Pays.
Van het oude schuurgedeelte is onder architectuur een groot, modern woonhuis gemaakt dat van alle gemakken is voorzien.
 

Van buiten zijn de woningen grotendeels in originele stijl gebleven. Van binnen is een verrassend interieur ontstaan met een grote vide in het midden en prachtige raampartijen in de hal en keuken. Het woongedeelte is voorzien van een volledig nieuw geïsoleerd dak. Op de begane grond bevindt zich een grote ruimte waarin .....    klik hier voor uitgebreide informatie en meer foto's 


Object 157 - Woonhuis (geschikt voor chambres d'hotes)

  
Voornaam, groot, bijna 200 jaar oud woonhuis. Bij binnenkomst waant u zich in een kasteel. Op de tweede verdieping zijn ca. 6 riante slaapvertrekken en 1 grote badkamer. De zolderruimte is een grote, nog vrij in te delen ruimte. Beneden bevinden zich verscheidene vertrekken zoals een tweede badkamer, salon, eetkamer, woonkeuken. Een aantal van deze vertrekken hebben ....... 
klik hier voor uitgebreide informatie en meer foto's


 Object 151 - woonhuis in klein gehucht

  

  

151. Perceel 900 m2, klein gehucht. Kamer met cantou ca 35m2, 3 slok op bg, 2 badk., op etage 2 slpk en een grote zolder. Prijs 246,100,- kk


Object 131 - Franse schuur

131. Huis typische Franse schuur met originele broodoven en bijgebouw op een terrein van ongeveer 2000m ². Nog volledig te renoveren. prijs 77,660,- kk


 Object 11- Notariswoning - geschikt chambre d'hotes

  
Deze oude notariswoning is gelegen in het centrum van het dorp maar heeft een bijzonder grote tuin, met veel fruitbomen en privacy.  Er zijn nog veel authentieke elementen beward gebleven.
Dit object is bijzonder geschikt voor het realiseren van chambre d'hotes.   Klik hier voor uitgebreide informatie en foto's  


Object 108 - woonhuis + schuur108.  woonhuis heeft een nieuw dak. verdiepingsvloer is van beton. casco in uitstekende kwaliteit. schur 7x11 meter. 1Ha grond, bijkopen is mogelijk.  Prijs 128.000,- kk


Object 79 - solide gebouwde woning


79. Huis gebouwd in 1962, zeer solide, geheel onderkelderd, 3 slpk, mogelijkheid tot meer, fantastisch uitzicht rondom. Evt met 4 HA grond. prijs 160.000,- kk